Broccolisoep met appelkrullen.

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Broccolisoep

1.2 kilo broccoli
40 milliliters olijfolie
2 teen knoflook
1000 milliliter kippenbouillon (2 blokje)
210 milliliter slagroom
15 gram lavas (vers)
zout en peper
20 gram munt

appelkrullen

400 gram Granny Smith appels

tarwebolletjes

125 gram tarwemeel
40 gram patentbloem
2 stuks eieren
0.5 stuks zakje droge gist
150 milliliter lauw water
15 gram zout
eigeel(gepasteuriseerd))
sesamzaadjes

Recept

    1. Broccolisoep: Snijd de broccoli in kleine stukken en schil iets van de onderkant van de stengel.
    2. Stoof de broccoli met olijfolie en knoflook.
    3. Voeg de kipbouillon toe en stoof langzaam verder tot de broccoli gaar is.
    4. Draai de soep glad in een blender met de slagroom, munt en lavas .
    5. Breng op smaak met zout en peper.
    6. Appelkrullen: Schil de appels en draai er met de spirali mooie krullen van.
    7. Tarwebolletje: Doe alles bij elkaar (behalve de sesamzaadjes) en maak een deeg met de deeghaken.
    8. Draai kleine bolletjes ( 2,5 cm doorsnede) en leg ze op een siliconenmatje.
    9. Smeer ze in met een kwastje met eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes.
    10. Laat ze 30 minuten rijzen in de warmhoud kast.
    11. Bak af 15 min op 190°C tot ze bruin zijn.
    12. Presentatie: Schep de broccolisoep in een bol bord.
    13. Leg op de rand een tarwebolletje.
    14. Leg net voor uitserveren een paar appelkrullen op de soep.

Notes

Wijnen:

Enate "234" - Chardonnay

Alois Lageder - Pinot Grigio