Vanille- citroenroomkaastaart met gemarineerde aardbeien.

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Taartbodem

20 stuks volkoren biscuitjes
100 gram boter

Vulling

500 gram roomkaas
120 gram fijne suiker
1 el bloem
2 stuk citroen
180 gram heel ei (gepasteuriseerd)
170 milliliter zure room
3 tl vanille-essence

Gemarineerde aardbeien

450 gram aardbeien
2 el cointreau
1 stuk sinaasappel
1 el munt
2 tl honing

Presentatie

room

Recept

    1. Taartbodem: Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Doe de biscuitjes in een plastic zak en verkruimel ze met de hulp van  een deegroller of magimix.
    3. Smelt de boter.
    4. Doe bakpapier in de bodem van de springvorm.
    5. Vermeng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel tegen de bodem van twee springvormen van 18 cm of gebruik één springvorm van 24 cm.
    6. Vulling: Doe de ingrediënten voor de roomkaastaart in een kom en klop ze met behulp van de kitchen-aid tot een licht en romig mengsel.
    7. Schenk dit mengsel over de taartbodem in de springvorm.
    8. Zet de bakvorm op een bakplaat in het midden van de oven.
    9. Bak de taart in ongeveer 40 tot 50 minuten stevig maar nog wel wiebelig in het midden.
    10. Schakel de oven uit maar laat de taart afkoelen in de oven.
    11. Neem de afgekoelde taart uit de oven en zet tot gebruik in de koeling.
    12. Aardbeien: Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden.
    13. Rasp de sinaasappel en pers hem uit.
    14. Een half uur voor uitserveren: Doe de aardbeien in een kom met de cointreau, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, munt en de honing. 
    15. Sla wat room stijf op.
    16. Presentatie: Schep de uitgelekte aardbeien op de taart.
    17. Snijd de taart in punten.
    18. Doe op elke taart wat room.
    19. Serveer de taart op een bord naar keuze.

Notes

Wijn: Cossetti - Brachetto D'Aqui