Tamagoyaki omelet-sushi

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Omelet Sushi

10 stuks eieren
3 stuks nori vellen
1.5 schepje suiker
dashi
zonnebloemolie
Kikkoman soja saus
2 stuks sushi matje

Recept

    1. Omelet-sushi: Klop de eieren los met wat suiker en wat dashi.
    2. Vet een koekenpan in met een beetje olie en wrijf uit met een keukenpapiertje.
    3. Doe wat beslag in de pan (dit is voor drie sushi's) en laat het ei op matig vuur wat stollen.
    4. Leg een half nori vel in de omelet als de bovenzijde nog net niet gestold is.
    5. Sla de beide zijden die onder het nori vel uitsteken om zodat het nori vel bedekt wordt.
    6. Rol nu met twee spatels de omelet op en breng over op het sushi matje.
    7. Rol op, druk voorzichtig aan en laat afkoelen terwijl je de volgende batch maakt.
    8. Plaats de sushi op een snijplank en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    9. Snijd à la minute met een vlijmscherp mes de uiteinden strak en daarna in 14 delen.
    10. Presentatie: 3 sushi's per persoon op een langwerpig rechthoekig schaaltje.
    11. Drappeer wat sojasaus over de sushi's.

Notes

Wijnen: Il Grigio Spumante Brut

         Félines Jourdan - Les Fruités blanc