Print
Tamagoyaki omelet-sushi
Ingrediënten
Voor
14
Person(s)
Omelet Sushi
10
stuks
eieren
3
stuks
nori vellen
1.5
schepje
suiker
dashi
zonnebloemolie
Kikkoman soja saus
2
stuks
sushi matje
Recept
Omelet-sushi:
Klop de eieren los met wat suiker en wat dashi.
Vet een koekenpan in met een beetje olie en wrijf uit met een keukenpapiertje.
Doe wat beslag in de pan (dit is voor drie sushi's) en laat het ei op matig vuur wat stollen.
Leg een half nori vel in de omelet als de bovenzijde nog net niet gestold is.
Sla de beide zijden die onder het nori vel uitsteken om zodat het nori vel bedekt wordt.
Rol nu met twee spatels de omelet op en breng over op het sushi matje.
Rol op, druk voorzichtig aan en laat afkoelen terwijl je de volgende batch maakt.
Plaats de sushi op een snijplank en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd à la minute met een vlijmscherp mes de uiteinden strak en daarna in 14 delen.
Presentatie:
3 sushi's per persoon op een langwerpig rechthoekig schaaltje.
Drappeer wat sojasaus over de sushi's.
Notes
Wijnen: Il Grigio Spumante Brut
Félines Jourdan - Les Fruités blanc