Print
Edamame groen sojaboontjes
Ingrediënten
Voor
14
Person(s)
Edamame (groen sojaboontjes)
400
gram
Edamame sojabonen in peulen
1
theelepel
sambal oelek
2
tenen
knoflook
4
theelepels
shiromisopasta
4
theelepels
mirin
4
theelepels
Kikkoman sojasaus
zonnebloemolie
Recept
Edamame sojabonen in peulen:
Breng water aan de kook en doe hier de boontjes in.
Breng het water weer aan de kook en laat de boontjes 2 minuten koken.
Giet af en koel terug op ijswater, giet het ijswater af en droog de boontjes op een theedoek.
Pel en hak de knoflook fijn. Breng over in een hete koekenpan met wat olie en bak op matig vuur net bruin.
Voeg sambal, mirin, sojasaus en miso toe en laat wat inkoken.
Voeg de boontjes toe, schep om en houd warm in de warmhoudkast.
Presentatie:
Verdeel de boontjes over 14 kleine kommetjes.
Eetadvies:
Pak een boon vast tussen je vingers en zuig hem leeg.
Notes
Wijnen: Il Grigio Spumante Brut
Félines Jourdan - Les Fruités blanc