Edamame groen sojaboontjes

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Edamame (groen sojaboontjes)

400 gram Edamame sojabonen in peulen
1 theelepel sambal oelek
2 tenen knoflook
4 theelepels shiromisopasta
4 theelepels mirin
4 theelepels Kikkoman sojasaus
zonnebloemolie

Recept

    1. Edamame sojabonen in peulen: Breng water aan de kook en doe hier de boontjes in.
    2. Breng het water weer aan de kook en laat de boontjes 2 minuten koken.
    3. Giet af en koel terug op ijswater, giet het ijswater af en droog de boontjes op een theedoek.
    4. Pel en hak de knoflook fijn. Breng over in een hete koekenpan met wat olie en bak op matig vuur net bruin.
    5. Voeg sambal, mirin, sojasaus  en miso toe en laat wat inkoken.
    6. Voeg de boontjes toe, schep om en houd warm in de warmhoudkast.
    7. Presentatie: Verdeel de boontjes over 14 kleine kommetjes.
    8. Eetadvies: Pak een boon vast tussen je vingers en zuig hem leeg.

Notes

Wijnen: Il Grigio Spumante Brut

             Félines Jourdan - Les Fruités blanc