Avocadoring met marshmallows van gin-tonic en citrusfruit.

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Avocadoring

300 gram avocadostukjes(diepvries)
175 gram melk
250 gram qiniq
250 gram room
8 blaadjes gelatine
2 eetlepels citroen curd

Marshmallow van Gin-Tonic

250 gram suiker
100 ml tonic
1 el glucose
40 gram eiwit(gepasteuriseerd)
10 blaadjes gelatine
50 mililiter gin

Citrus fruit

2 stuks sinaasappels
1 stuks grapefruit
3 stuks kiwi

Recept

    1. Avocadoring: Leg de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
    2. Doe de avocado en de curd bij elkaar in een kom en proef of er wat suiker bij moet.
    3. Pureer alles tot het een hele gladde massa is.
    4. Verwarm de qiniq en de melk samen in een steelpannetje en los hier de blaadjes gelatine in op.
    5. Laat wat afkoelen en vermeng het dan met de avocadopuree.
    6. Voeg aan deze massa de room toe.
    7. Schenk de donut vormen vol en zet weg in de koeling om op te stijven.
    8. Gin-Tonic marshmallows: Leg de gelatine blaadjes in een ruime hoeveelheid koud water.
    9. Kook de suiker, tonic en glucose op tot 121°C.
    10. Sla het eiwit stijf in een vetvrije kom.
    11. Meng de warme stroop langzaam bij het opgeklopte eiwit.
    12. Verwarm de gin in een pannetje.
    13. Los de geweekte gelatine op in de gin en voeg dit toe aan de eiwitmassa.
    14. Laat het geheel koud kloppen.
    15. Bekleed een bak met huishoudfolie.
    16. Stort de massa in de bak en smeer uit met een vochtig palletmes.
    17. Laat opstijven in de koeling.
    18. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en zodra alles gestort is de onderkant ook.
    19. Snijd de massa in kleine blokjes.
    20. Citrusfruit: Schil de sinaasappel, grapefruit en de kiwi's en snijd partjes uit de vliezen van de sinaasappels en grapefruit.
    21. Presentatie: Leg de avocadoring op een bord en leg in het midden het citrusfruit.
    22. Leg over de ring en het fruit enkele blokjes marshmallow.

Notes

Domaine Gardies - Muscat de Rivesaltes