Print
Coquilles met avocado doperwtenpuree
Ingrediënten
Voor
14
Person(s)
Coquille met avocado doperwtenpuree
300
gram
doperwten (diepvries)
2
stuks
rijpe avocado
7
plakjes
pancetta
2
teentjes
knoflook
1
stuks
groente bouillonblokje
boter
14
stuks
coquille
1
bakje
affilla cress
Recept
Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Pel de knoflook en snijd ragfijn. Bak deze in een pan in een klein beetje boter aan.
Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan.
Verkruimel het bouillonblokje bij de erwtjes en kook het geheel in 4 à 5 minuten gaar.
Pureer met een staafmixer helemaal fijn.
Schil de avocado en snijd in stukken.
Voeg deze toe aan het erwtjes mengsel en pureer mee totdat er een groene egale massa ontstaat.
Dep de coquilles droog.
Verhit wat boter in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout en bak ze aan beide kanten gedurende 2 minuten.
Verkruimel de pancetta in grove stukken.
Schep wat doperwten-avocado puree op een klein bordje.
Leg hier de coquille bovenop.
Leg een paar stukjes pancetta op de coquille.
Garneer met affilla cress.