Onze kookgroepen
Eerst wordt stoom afgeblazen na een voor velen lange werkdag.
Iedere kookgroep wordt geleid door een chef. De chef bespreekt op de kookavond de receptuur met de kookvrienden en geeft praktische tips. Daarnaast assisteert de chef bij de bereiding van de gerechten.
De chef is verder verantwoordelijk voor de financiële administratie van de avond. Hij vertegenwoordigt de groep op de chefsavond, welke 2 keer per jaar met het bestuur wordt gehouden. Hij of een ander lid van de groep, neemt 1x per maand deel aan de voorkookavond waar de receptuur voor een nieuwe maand wordt uitgeprobeerd.
Binnen een groep kan een chef door een sous-chef en een sommelier worden bijgestaan.
De chef is verder verantwoordelijk voor de financiële administratie van de avond. Hij vertegenwoordigt de groep op de chefsavond, welke 2 keer per jaar met het bestuur wordt gehouden. Hij of een ander lid van de groep, neemt 1x per maand deel aan de voorkookavond waar de receptuur voor een nieuwe maand wordt uitgeprobeerd.
Binnen een groep kan een chef door een sous-chef en een sommelier worden bijgestaan.
Onze Eetkamer
De Eetkamer biedt plaats aan maximaal 40 personen
De Eetkamer biedt plaats aan maximaal 40 personen en heeft een hoek met een gezellige bar, tapinstallatie en koelcellen met vele soorten drankjes.
De tafels kunnen naar behoefte van de groepen worden ingedeeld en gecombineerd tot opstellingen, welke aan de behoefte van dat moment voldoen. Er is een officekast aanwezig, waarin bestek, koffiekoppen en glaswerk is opgeslagen. Boven de officekast is een doorgeefluik naar de keuken.
Een deur geeft toegang tot een geklimatiseerde ruimte, waarin de wijnen zijn opgeslagen. De Eetkamer is centraal in het gebouw, zodat de overige ruimten direct toegankelijk zijn.
Verder beschikt het LCC Clubgebouw over een WIFI netwerk voor haar leden.
De tafels kunnen naar behoefte van de groepen worden ingedeeld en gecombineerd tot opstellingen, welke aan de behoefte van dat moment voldoen. Er is een officekast aanwezig, waarin bestek, koffiekoppen en glaswerk is opgeslagen. Boven de officekast is een doorgeefluik naar de keuken.
Een deur geeft toegang tot een geklimatiseerde ruimte, waarin de wijnen zijn opgeslagen. De Eetkamer is centraal in het gebouw, zodat de overige ruimten direct toegankelijk zijn.
Verder beschikt het LCC Clubgebouw over een WIFI netwerk voor haar leden.
Kookavonden
Een kookavond start veelal rond 18:00 uur. Eerst wordt stoom afgeblazen na een voor velen lange werkdag.
Na een half uur zet men zich rond de tafel. Daar wordt de receptuur onder leiding van de chef doorgesproken, bereidingswijzen overlegd en taken verdeeld. De chef wijst de koks toe aan de diverse in het 5 gangen menu voorkomende gerechten (respectievelijk de amuse, het voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) en het dekken van de tafel(s). Uiteraard wordt ernaar gestreefd deze groepjes steeds te wisselen om bij toerbeurt de onderdelen van het menu te bereiden. Na de bespreking van het menu gaat men gezamenlijk de keuken in en aan de slag.
Na een half uur zet men zich rond de tafel. Daar wordt de receptuur onder leiding van de chef doorgesproken, bereidingswijzen overlegd en taken verdeeld. De chef wijst de koks toe aan de diverse in het 5 gangen menu voorkomende gerechten (respectievelijk de amuse, het voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) en het dekken van de tafel(s). Uiteraard wordt ernaar gestreefd deze groepjes steeds te wisselen om bij toerbeurt de onderdelen van het menu te bereiden. Na de bespreking van het menu gaat men gezamenlijk de keuken in en aan de slag.
Gerechten komen later op de avond een voor een uit de keuken. Ze worden door de groep op tafel gezet en gezamelijk genuttigd. Voor alle gerechten zijn er bijpassende wijnen voorgesteld. Hier kan uiteraard van afgeweken worden. De sommelier van de avond zorgt voor de met de juiste wijnen gevulde glazen.
Na de maaltijd is er nog ruimte voor het drinken van een "pousse café", een kop koffie met desgewenst een lekker glaasje.
Koken is meer dan alleen koken...
Na de maaltijd is er nog ruimte voor het drinken van een "pousse café", een kop koffie met desgewenst een lekker glaasje.
Koken is meer dan alleen koken...
Het bestuur
Ontmoet ons bestuur
Vragen?
Indien u vragen, klachten of opmerkingen heeft
kunt u direct een e-mail sturen door op de functie van de desbetreffende naam te klikken.
Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen aan: info@kookclublcc.nl
Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen aan: info@kookclublcc.nl
Emiel Akkermans
Voorzitter
Dagelijks Bestuur, vertegenwoordiging extern, AlgemeenHerma Mohlmann
Secretaris
Dagelijks Bestuur, Secretariaat, Personeel, Menucommissie, Schoonmaak, WebsiteEric Kauffeld
Penningmeester
Dagelijks Bestuur, Financiën, Inkoop, Ledenadministratie, Juridische zaken, Verkoop evenementen, Contributies leden, WebsiteWillem Groenewoud
Algemeen
Facilitaire zaken, zoals onderhoud keuken en restaurant, Menucommissie, Wijncommissie Functie AandachtsgebiedKokskleding
Ieder lid is verplicht in verband met hygiëne en veiligheid om kokskleding te dragen: een koksbuis (wit) met een geborduurd LCC logo (groen) en je eigen naam (groen).
Verder draag je nog een sloof. Aanbevolen wordt om veiligheidsschoenen te dragen.
Je zorgt zelf voor aanschaf en onderhoud van je kleding.
Kleding en logo worden speciaal voor LCC door Hanos ISPC te Breda verzorgd.