Menu's

Speciaal
Biefstuk met bosui en mosterdsaus

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerecht Maandmenu April 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Mosterdsaus

2 stuks sjalotten
3 takjes tijm
2 blaadjes laurier
12 stuks kardemompeulen
6 stuks champignons
40 gram boter
200 milliliter rode wijn
600 milliter jus de veau
3 theelepels blanke natuurazijn
3 eetlepels fijne mosterd

Biefstuk

14 stuks runderkogelbiefstuk (100 gram p.p.)
roomboter

Garnering

2 stuks winterwortel
1 verpakking bleekselderij
28 stuks bosui
4 stuks chioggia biet
1 eetlepel komijnpoeder
olijfolie
peper en zeezout

Biefstuk met bosui en mosterdsaus recept

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Mosterdsaus: Snipper de sjalot en snijd de champignons fijn.
    3. Smelt de boter in de pan en voeg de sjalot, champignons, tijm, laurier en kardemompeulen toe.
    4. Bak alles lichtbruin.
    5. Blus af met de rode wijn.
    6. Voeg de jus de veau toe met de natuurazijn en laat inkoken tot sausdikte. Roer af en toe door.
    7. Zeef het geheel en zet opzij. Mosterd wordt later toegevoegd. 
    8. Groenten: Schil de wortel en snijd in dunne plakken.
    9. Kruid met peper, zeezout, komijnpoeder en olijfolie, en leg in een ovenschaal.
    10. Laat de wortel gedurende 25-30 minuten gaar worden in de oven.
    11. Laat de oven aan. 
    12. Snijd het onderste deel van de bleekselderij weg en snijd de stengels vervolgens in de lengte doormidden. Halveer ze vervolgens.  
    13. Verwijder 2/3 van het groen van de bosui.
    14. Kook de bieten 45 minuten, verwijder de schil en snijd ze door de helft of in vieren als ze groot zijn. 
    15. Kook de bleekselderij en de bosui 3 minuten in gezouten water. 
    16. Dep droog. 
    17. Biefstuk: Bak de biefstuk in de boter goudbruin.
    18. Haal uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.
    19. Besmeer de bosui en bleekselderij met olijfolie en grill ze op de grillplaat.
    20. Breng op smaak met een beetje olijfolie en zeezout. 
    21. Presentatie:
    22. Verwarm de saus en voeg de mosterd toe. 
    23. Schenk de mosterdsaus in de voorverwarmde borden.
    24. Verdeel de wortel, bietjes, bosui en bleekselderij erover.
    25. Leg de biefstuk boven op de groenten. 

Notes

Wijnen: Chateau Dubard Bel-Air Saint - Puisseguin Saint Emilion

             Heraclio Alfaro - Crianza

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl