Menu's

Speciaal
Kipdumplingsoep

Deel dit recept

Categorie: Soepen Maandmenu April 2022
Tags:

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

dumplings

130 gram tofu (stevig, zie hoofdgerecht
100 gram Chinese kool
1 teen knoflook
40 gram gemberwortel (ongeschild)
0.25 stuks ui
2 stuks lente-ui
350 gram kipgehakt
30 gram heel ei (gepasteuriseerd)
1 eetlepel sojasaus (superior light), pearl river bridge
1 eetlepel geroosterde sesamolie
gyoza vellen (2 pak)
zeezout en zwarte peper

bouillon

50 gram Chinese kippenbouillonpoeder
2 tenen knoflook
2 eetlepels sojasaus(superior light)
1 eetlepel gochugaru (Koreaans chilipoeder)
1 eetlepel geroosterde sesamolie
42 stuks kipdumplings (eigen bereiding)
3 stuks i lente-ui
2 stuks ei
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Kipdumplingsoep recept

    1. Dumplings: Houd de tofu boven de gootsteen en druk het vocht er voorzichtig uit. 
    2. Pel de knoflook en ui. Schil de gember en weeg hiervan 25 gram af.
    3. Hak de kool, de knoflook, de gember, de ui en lente-ui fijn in een keukenmachine.
    4. Doe de tofu, het kippengehakt, heel ei (gepasteuriseerd), de sojasaus, de geroosterde sesamolie, out en 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper erbij.
    5. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier en strooi er wat bloem op.
    6. Leg 1 dumplingvel in je handpalm en schep ongeveer 2 theelepels van de vulling in het midden van het dumplingvel. Bevochtig de rand van het vel lichtjes met water.
    7. Vouw het vel dubbel, om de vulling heen, zodat je een halvemaanvormige dumpling krijgt. Druk de randen stevig op elkaar, druk tegelijkertijd de lucht uit de dumpling en druk de uiteinden stevig tegen elkaar met een vork.
    8. Maak totaal 42 stuks (3 p.p.).
    9. Bouillon: Los 50 gram Chinese kippenbouillonpoeder op in 2 liter water en breng aan de kook. 
    10. Pers twee teentjes knoflook uit boven de bouillon en voeg de sojasaus, gochugaru-poeder (naar smaak) en geroosterde sesamolie toe.
    11. Snijd de lente-uien in schuine stukken van 2 tot 3 cm en zet terzijde.
    12. 15 minuten voor uitserveren: Breng de bouillon aan de kook. Voeg de dumplings en de lente-ui toe en laat alles pruttelen tot de dumplings gaan drijven en gaar zijn. Haal de dumplings uit de bouillon en leg in elk bord 3 stuks.
    13. Klop de eieren los, giet dit bij de bouillon met behulp van een spuitflesje en roer tot ze gaar zijn.
    14. Proef de bouillon en breng hem zo nodig op smaak.
    15. Presentatie:
    16. Schep de bouillon bij de dumplings.
    17. Bestrooi met wat geroosterde sesamzaadjes.
  1.  

Notes

wijnen: Enate - 234 chardonnay

wijnen: Gorgo - San Michelin Custoza

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl