Speciaal
Tonijn op linten van komkommer

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht Maandmenu Juli 2021

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

Komkommmer/tonijn

2 stuks komkommer
900 gram tonijnfilet

Saus

3 stuks limoen
60 milliliter tamarinde water
1 eetlepel gemberpoeder
1 stuks groene chilipeper
1 eetlepel kaffir limoenbladpoeder
1 eetlepel serehpoeder
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel Javaanse suiker
3 eetlepels sesamolie

Pinda's

50 gram ongebrande pinda's

Kruiden

0.25 bosje koriander
0.25 bosje munt

Tonijn op linten van komkommer recept

    1. Komkommer.
    2. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf de komkommers in linten tot aan de zaadlijst. Zet afgedekt in de koeling. 
    3. Tonijnfilet. 
    4. Snijd de tonijnfilet in plakken van 1,5cm dik. Schroei de tonijn aan beide kanten dicht in een droge hete koekenpan en bestrooi met peper en zout. 
    5. Snijd de tonijnfilet in blokjes van 20 gram. Zet afgedekt terzijde. 
    6. Saus.
    7. Pers de limoenen uit en meet 90 ml af. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd  in kleine stukjes.
    8. Doe het limoensap, tamarindewater, gemberpoeder, de fijngesneden chilipeper , kaffir limoenbladpoeder, javaanse suiker, serehpoeder, vissaus en sesamolie in een mengbeker en blend alles met een staafmixer. 
    9. Pinda's.
    10. Rooster de pinda's (droge koekenpan of oven op 175°) en hak ze in kleine stukjes.
    11. Kruiden.
    12. Pluk de blaadjes van de stelen van de koriander en munt. Hak de koriander fijn en de munt zo laat mogelijk (in verband met verkleuren). Meng beide kruiden.
    13. Opmaak.
    14. Krul twee komkommerlinten sierlijk op en verdeel ze kruisgewijs  over elkaar op een pastabord of maak een andere creatie, zoals een lint, voor 1/3 deel gestoken door een krul van het andere lint.
    15. Plaats in het midden 3 stukjes tonijn met de geschroeide kant naar boven.
    16. Schep hier wat saus overheen.
    17. Decoreer vervolgens met stukjes pinda en de het koriander/munt  mengsel.

Wijnen

Loimer - Lois - Grüner Veltliner

Gorgo - Custoza San Michelin

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept