Speciaal
Paté van paling met appel en limoen

Deel dit recept

Categorie: Maandmenu augustus 2021

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

Paté

150 gram gerookte palingfilet
75 gram zachte boter
zout en peper
1 stuks limoen
3 sneetjes casinowit

Garnering

1 stuks Granny Smith appel
2 stuks limoen

Paté van paling met appel en limoen recept

  1.  
    1. Paté. Snijd de gerookte palingfilets in grove stukken, doe ze in de keukenmachine en draai ze in ongeveer 30 seconden tot puree.
    2. Doe de boter erbij en pureer weer 30 seconden tot het een gladde massa is. 
    3. Pers 1 limoen uit. Verdeel in tweeën. 
    4. Doe de paté over in een schaal. Voeg zout en peper naar smaak en de helft van het limoensap toe. Bewaar de andere helft van het limoensap voor de appel.
    5. Melbatoast. Verwarm de oven voor op 190°C. 
    6. Rooster de sneetjes brood onder de salamander tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. 
    7. Laat ze iets afkoelen, verwijder de korstjes en snijd de sneetjes horizontaal doormidden. 
    8. Snijd elk sneetje in vieren en daarna elk stukje tot 2 flinterdunne driehoekjes.
    9. Leg ze op een met een bakmatje beklede bakplaat en zet ze 10 minuten weg op een warme plaats zodat ze licht gaan krullen. 
    10. Bak ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.
    11. Appel. Boen de appel onder stromend water schoon. Snijd de appel in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in flinterdunne schijfjes en wentel deze door het achtergehouden limoensap zodat ze niet verkleuren. 
    12. Schil 2 limoenen. Verwijder het witte vlies en snijd de limoenpartjes met een scherp mes tussen de vliesjes uit.
  2.  
    1. Schep op elk toastje wat palingpaté en leg dit op een bordje.
    2. Leg er een appelschijfje en een limoenpartje op.

Wijnen

Égot - Trebbiano-Chardonnay

Riff - Pinot-Grigio

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept