Speciaal
Bavaroistaartje met rood fruit en bramensaus

Deel dit recept

Categorie: Maandmenu augustus 2021

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

Bavaroistaartje met rood fruit en bramensaus

1 pak bastognekoeken (260 gram)
90 gram boter
8 blaadjes gelatine
1 mespuntje vanillepoeder
200 milliliter volle melk
200 milliliter room
400 gram roomkaas
300 gram bramen diepvries
30 gram suiker
1 bakje verse bramen
1 bakje zwarte of blauwe bessen
1 bakje frambozen
poedersuiker

Bavaroistaartje met rood fruit en bramensaus recept

  1.  
    1. Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg toe aan het koekmengsel. Schep alles goed door elkaar en zet het mengsel even opzij.
    2. Bekleed de vormpjes met plastic folie. Verdeel het mengsel over de bodems van de vormpjes en druk ze aan met de bolle kant van een lepel. 
    3. Zet de bodems een uurtje in de koeling voordat je ze gaat vullen.
    4. Week voor de bavarois de blaadjes gelatine in ruim koud water. Verwarm de melk met een mespuntje vanillepoeder en voeg de geweekte uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Meng het geheel met de roomkaas. 
    5. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel dit door de kaasmassa.
    6. Verdeel de bavarois over de koekbodems.
    7. Laat opstijven in de koeling.
    8. Kook voor de bramensaus de diepvries bramen met de suiker totdat de suiker is opgelost. Wrijf de saus door een grove zeef en laat afkoelen.
    9. Maak het rood fruit schoon.
    10. Haal de bavarois uit de vormpjes.
  2.  
    1. Leg op elk bord een bavaroistaartje
    2. Serveer met de bramensaus en het rood fruit.
    3. Bestuif met wat poedersuiker.

Wijnen

Cosetti - Brachetto d'Aqui

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept