2 Soep van zoete aardappel
Categorie: | Amuse Maandmenu Oktober 2020 |
Ingrediënten
Voor
14
Perso(o)n(en)
Soep van zoete aardappel
3 stengels citroengras |
75 gram sjalot |
75 gram bleekselderij |
2 teentjes knoflook |
zonnebloemolie |
500 gram zoete aardappel |
4 centimeter gemberwortel |
1 liter gevogeltefond (30 gram van geconcentreerde fond op 1 liter water) |
200 milliliter kokosmelk |
1 stuks rode chilipeper |
7 takjes koriander |
2 Soep van zoete aardappel recept
- Soep. Kneus de citroengras stengels. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de bleekselderij in reepjes. Plet de knoflookteentjes.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Schil en rasp 4 cm gemberwortel.
- Maak 1 liter gevogeltefond met 30 gram concentraat.
- Fruit het citroengras, de sjalotten, de bleekselderij en de knoflook licht aan in de olie.
- Voeg de aardappelen, de gemberwortel en de gevogeltefond toe en laat goed gaarkoken.
- Verwijder het citroengras.
- Voeg de kokosmelk toe en laat nog even mee verwarmen.
- Pureer de soep met de staafmixer en wrijf met de bolle kant van een soeplepel door een grove zeef.
- Snijd de rode chilipeper in dunne ringetjes.
- Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes.
- Verwarm de soep vlak voor uitserveren en klop deze schuimig met de staafmixer.
- Serveer de soep in de soepkopjes.
- Garneer met de chiliringetjes en de koriander.
Wijnen