Deel dit recept

Categorie: Amuse Maandmenu Oktober 2020

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

Soep van zoete aardappel

3 stengels citroengras
75 gram sjalot
75 gram bleekselderij
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
500 gram zoete aardappel
4 centimeter gemberwortel
1 liter gevogeltefond (30 gram van geconcentreerde fond op 1 liter water)
200 milliliter kokosmelk
1 stuks rode chilipeper
7 takjes koriander

2 Soep van zoete aardappel recept

  1.  
    1. Soep. Kneus de citroengras stengels. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de bleekselderij in reepjes. Plet de knoflookteentjes. 
    2. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Schil en rasp 4 cm gemberwortel. 
    3. Maak 1 liter gevogeltefond met 30 gram concentraat. 
    4. Fruit het citroengras, de sjalotten, de bleekselderij en de knoflook licht aan in de olie.
    5. Voeg de aardappelen, de gemberwortel en de gevogeltefond toe en laat goed gaarkoken.
    6. Verwijder het citroengras.
    7. Voeg de kokosmelk toe en laat nog even mee verwarmen.
    8. Pureer de soep met de staafmixer en wrijf met de bolle kant van een soeplepel door een grove zeef.
    9. Snijd de rode chilipeper in dunne ringetjes.
    10. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes.
    11. Verwarm de soep vlak voor uitserveren en klop deze schuimig met de staafmixer.
  2.  
    1. Serveer de soep in de soepkopjes.
    2. Garneer met de chiliringetjes en de koriander.
     
    What do you want to do ?
    New mail
     
    What do you want to do ?
    New mail

Wijnen

 

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept