Menu's

Speciaal
Piquillo-paprika's gevuld met geitenkaas en krab

Deel dit recept

Categorie: Amuse Maandmenu februari 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Piquillo-paprika's gevuld met geitenkaas

225 gram piquillo-paprika's uit blik (FLB)
2 eetlepels olijfolie
1 st kleine ui
1 teen knoflook
2 eetlepels crème fraìche
zout en peper
250 gram geitenkaas (Bettine naturel)
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels pijnboompitten
0.25 bos basilicum
0.25 bos platte peterselie
2 takjes tijm
olijfolie extra vergine

Piquillo-paprika's gevuld met krab

225 gram piquillo-paprika's uit blik
240 gram krabvlees uit blik
Pimentón de la Verarode peper
2 theelepels limoensap
200 gram Philadelphia roomkaas
platte peterselie
zout en peper

Piquillo-paprika's gevuld met geitenkaas en krab recept

    1. Piquillo-paprika's (1): Zoek 14 hele paprika's uit. Gebruik de rest voor de vulling.
    2. Verwijder met behulp van een theelepel de zaadjes voorzichtig uit de paprika's. Zet terzijde.
    3. Vullling: Pel de ui en snijd in kleine stukjes. Pel de knoflook.
    4. Verwijder de zaadjes uit de overgebleven paprika's en hak de paprika's fijn.
    5. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak op matig vuur de ui glazig. Voeg vervolgens de paprika's toe en pers het teentje knoflook hier boven uit. Voeg de creme fraiche toe, zodra de knoflook gaat geuren.
    6. Maal de saus glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Zet terzijde.
    7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
    8. Hak de peterselie en basilicum fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. 
    9. Prak de geitenkaas fijn en meng deze met de kappertjes, pijnboompitten, 1 eetlepel platte peterselie, 1 eetlepel basilicum en de tijm. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
    10. Meng het geitenkaasmengsel en het mengsel met crème fraìche.
    11. Vul de paprika's met dit mengsel.
    12. Plaats ze op een bakplaat met bakmat.
    13. Vlak voor uitserveren: Bak de paprika's 5 minuten in een oven van 180°C, tot ze voldoende verwarmd zijn.
    14. Besprenkel tenslotte met wat olijfolie extra vergine.
    15. Piquillo-parika's (2): Zoek 14 hele paprika's uit.
    16. Verwijder met een theelepel de zaadjes voorzichtig uit de paprika's. Zet terzijde.
    17. Vulling: Pers de limoen uit.
    18. Laat het krabvlees uitlekken.
    19. Doe de helft van het krabvlees in een vijzel en voeg anderhalve theelepel limoensap toe. Maal het mengsel glad. 
    20. Meng dit mengsel met het resterende krabvlees en de roomkaas. 
    21. Voeg naar smaak Pimentón de la Vera toe.
    22. Breng verder op smaak met zout, peper en eventueel extra limoensap.
    23. Vul de paprika's met dit mengsel.
    24. Garnering: Hak de platte peterselie fijn.
    25. Vlak voor uitserveren: Bestrooi de paprika's met peperselie.

Notes

Wijnen:

Felines Jourdan - Les fruités blanc

Domaine St. Felix Blanc - Sauvignon Blanc-Vermentino

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl