Menu's

Speciaal
Gumbo van zeebanket en worst

Deel dit recept

Categorie: Soepen Maandmenu Maart 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Gumbo

400 gram mosselen
400 gram garnalen (gepeld)
500 gram kokkels
30 gram boter
scheut olijfolie
100 milliliter witte wijn
1 bosje platte peterselie
100 milliliter zonnebloemolie
100 gram bloem
1 stuks groene paprika
1 stuks ui (groot)
2 stengels bleekselderij
3 tenen knoflook
75 gram pittige rookworst
6 stuks lente-ui
cayennepeper, zout
0.25 bos platte peterselie
600 gram dop

Gumbo van zeebanket en worst recept

    1. Gumbo: Haal de blaadjes van de steeltjes van de peterselie en bewaar blaadjes en steeltjes. 
    2. Borstel de mosselen onder de koude kraan en trek er zo nodig de baard af.
    3. Gooi gebroken en open exemplaren weg.
    4. Doe 250 milliliter water in een pan en breng aan de kook.
    5. Doe de mosselen in het kokende water en kook circa 3 minuten op een hoog vuur, waarbij de pan regelmatig word geschud.
    6. Schep de gekookte mosselen in een zeef boven een kom en gooi de dichte mosselen weg.
    7. Haal de mosselen uit de schelpen en gooi de schelpen weg. Zet terzijde.
    8. Doe het opgevangen mosselnat terug in de pan en giet er zoveel water bij dat er weer 1,5 liter is.
    9. Voeg vervolgens de dop toe. 
    10. Breng het kooknat aan de kook en voeg de steeltjes peterselie en twee theelepels zout toe.
    11. Laat dit 15 minuten sudderen, dit is de bouillon.
    12. Was de kokkels goed. Verwarm 30 gram boter, een scheutje olijfolie en 100 milliliter witte wijn in een hoge pan, voeg de kokkels toe en schud ze om. Leg de deksel op de pan, verhit tot de kokkels opengaan en breng op smaak met peper en zout. Zet terzijde.
    13. Snijd de paprika, bleekselderij en de ui heel fijn.
    14. Hak de tenen knoflook heel fijn of knijp ze fijn.
    15. Snijd de lente-uien in fijne ringetjes.
    16. Laat de bouillon afkoelen en giet hem dan door een fijne zeef.
    17. Giet er zo nodig weer zoveel water bij dat er weer 1,5 liter is.
    18. Maak een roux met de olie en de bloem en roerbak die goudbruin.
    19. Schep er de paprika, ui, bleekselderij en knoflook door en bak 3 minuten.
    20. Schep er de worst door.
    21. Verwarm de bouillon en voeg in gedeelten toe aan het mengsel van roux.
    22. Schep er de lente-ui en naar smaak de tabasco, zout en cayennepeper door. 
    23. Hak de blaadjes peterselie fijn.
    24. Presentatie: Schep de Gumbo in een bolbord, verdeel de mosselen, garnalen en kokkels hierover en besprenkel met wat fijngehakte peterselie.

Notes

Wijnen: Pieropan - Soave Classico

Terras Gauda - Abadia San Campo Albariño

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl