Menu's

Speciaal
Aardbeien en vanille

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerecht Nagerechten Maandmenu Mei 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Vanillemousse

240 gram eierdooier
240 gram suiker
390 gram melk
390 gram room
1 stuks vanillestokje
4.5 blaadje gelatine

Aardbeienmousse

230 gram eierdooier
170 gram suiker
170 gram melk
170 gram room
6 blaadjes gelatine
350 gram opgeklopte room
350 gram aardbeienpuree
1.5 stuks limoenen

Amandelbisquit

200 gram amandelpoeder
40 gram bloem
200 gram eiwit
50 gram suiker
2 theelepels vanillepoeder

Aardbeiensorbet

7 gram limoenblaadjes
130 ml suikerwater (1:1)
450 milliliter aardbeienpuree

Garnering

250 gram aardbeien
250 gram ananasaardbeien

Aardbeien en vanille recept

     

    1. Vanillemousse: Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water.
    2. Klop de eierdooier met de suiker tot een bleke luchtige massa in een saucerrepan. 
    3. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
    4. Warm de melk op met de room en het vanillestokje en laat minimaal 10 minuten trekken.
    5. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg toe aan het melk/roommengsel.
    6. Spatel het melk/ roommengsel voorzichtig door het eierdooier suikermengsel  en laat binden tot een temperatuur van 83°C zonder veel te kloppen.
    7. Voeg de geweekte gelatine blaadjes toe en laat de vanillemousse afkoelen.
    8. Aardbeienmousse: Klop de eierdooier met de suiker tot een bleke luchtige massa in een saucerrepan.
    9. Warm de melk op met 170 ml room.
    10. Spatel het melk/roommengsel voorzichtig door het eierdooier suikermengsel en laat binden tot een temperatuur van 83°C zonder veel te kloppen. 
    11. Laat de mousse afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de 350 ml room, de aardbeienpuree en het  limoensap toe en laat afkoelen. 
    12. Amandelbiscuit met vanille: Verwarm de oven voor op 170°C.
    13. Zeef de bloem en meng dit met het amandelpoeder.
    14. Klop het eiwit met de suiker en het vanillepoeder stijf.
    15. Spatel hier het amandelpoeder bloemmengsel in delen door.
    16. Verspreid over de bakplaat en bak deze ongeveer 10 minuten op 170°C. 
    17. Aardbeiensorbet: Verwarm het suikerwater tot lauw en laat de limoenblaadjes hierin trekken. Knijp de blaadjes hierboven uit en zeef het vocht.
    18. Voeg dit vocht bij de aardbeienpuree en draai in de ijsmachine tot een sorbet. 
    19. Presentatie: Maak quinelles van de vanille en aardbeienmousse en verdeel over het bord, snijd de amandelbiscuit in kleine stukjes en leg deze erbij.
    20. Maak met de ijslepel kleine bolletjes van de aardbeiensorbet en leg deze ook op het bord.
    21. Garneer met de aardbeien. 

Notes

Wijn:

Cossetti - Brachetto d'Aqui

 

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl