Menu's

Speciaal
Gegrilde ananas met een mousse van ananas  ananas kokos-ijs tuille koek.

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Nagerechten Maandmenu Mei 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Ananas kokos- ijs:

350 gram ananas couli
350 gram kokos couli
300 gram suikerwater
0.5 stuks limoen

Gebrande witte chocolade:

200 gram witte chocolade

Tuille:

75 gram bloem
62 gram poedersuiker
30 gram boter
45 gram eiwit(gepasteuriseerd)

Gegrilde ananas:

1 stuks ananas

Ananasmousse:

250 gram ananascoulis
200 gram slagroom
75 gram suikerwater (1:1)
75 gram eigeel(gepasteuriseerd)
8 blaadjes gelatine
20 milliliter amaretto

Pina Coladagel:

70 gram ananas coulis
200 gram kokos coulis
25 milliliter Malibu
4 blaadjes gelatine
4 gram agar-agar

Gegrilde ananas met een mousse van ananas ananas kokos-ijs tuille koek. recept

    1. Ananas kokos- ijs: Meng alle ingrediënten.
    2. Breng als het goed gemengd is op smaak met wat limoensap.
    3. Doe het ijsmengsel in twee bakjes van de Ninja machine en sluit af met bijpassende deksels.
    4. Zet de bakjes in de snelvriezer.  
    5. Haal de bakjes 5 minuten voor uitserveren uit de snelvriezer.
    6. Haal de deksels er af en zet de bakjes na elkaar in de Ninja. Zorg dat ze door ze naar rechts te draaien omhoog gaan en verzegelen.
    7. Zet dan het programma sorbetijs aan en wacht tot het programma helemaal afgelopen is (4 blokjes) en de machine geen geluid meer maakt.
    8. Druk dan op de grijze knop links om de vergrendeling er af te halen en vervolgens de vergrendeling op het bakje.
    9. Als het ijs nog niet soepel is, maak de bovenkant van het ijs dan recht en zet het weer onder de machine en druk op de knop Re Spin en draai dit programma.
    10. Gebrande witte chocolade: Verdeel de chocolade over de bakmat en schuif dit in de oven op een temperatuur van 130°C
      tot het lichtbruin is (de suikers in de chocolade gaan dan karamelliseren waardoor deze vanaf onder goudbruin kleuren. Als deze afkoelt wordt deze mooi krokant).
    11. Tuille: Klop het eiwit samen met de poedersuiker los.
    12. Voeg de bloem toe en roer dit door het eiwit-mengsel heen.
    13. Voeg hierna de gesmolten boter toe en roer dit glad.
    14. Laat het beslag een half uurtje rusten.
    15. Smeer een bakplaat in met boter (geen bakpapier gebruiken). Maak met de bolle kant van een lepel dunne cirkels van het beslag van zo'n 10 cm. 
    16. Bak gedurende 7 tot 8 minuten in een oven van 170°C.
    17. Haal ze nog warm van de bakplaat en verwerk ze meteen tot de gewenste vorm.
    18. Gegrilde ananas: Snij de kroon en onderkant van de ananas.
    19. Schil vervolgens de schil eraf met een koksmes (dit gaat van boven naar beneden).
    20. Verwijder alle pitten en snijd de ananas in 2 gelijken delen.
    21. Snij vervolgens de kern eruit.
    22. Gril vervolgens de ananas op een grilplaat tot hij gaar is.
    23. Snij de ananas in blokjes.
    24. Ananasmousse: in een ruime hoeveelheid koud water.
    25. Pak een bekken en klop de slagroom totdat deze lobbig is (yoghurtdikte) en zet dit weg..
    26. Doe het eigeel in een bekken en breng het suikerwater (37,5 gram suiker + 37,5 gram water) aan de kook.
    27. Doe het suikerwater bij het eigeel en zet de mixer aan.
    28. Laat dit kloppen totdat het een luchtig geheel is.
    29. Zet ondertussen een pannetje op met de coulis.
    30. Los hierin de gelatine op, terwijl je het verwarmt.
    31. Laat de coulis hangend worden in een bak met ijswater.
    32. Zet de mixer uit, als het eigeel/suikerwater mengsel een luchtig geheel is.
    33. Voeg de coulis toe. Spatel dit goed om en probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.
    34. Voeg de slagroom en de Amaretto toe en meng zorgvuldig.
    35. Stort het mengsel in siliconen bolvormpjes en zet koud weg.
    36. Pina Coladagel: Vermeng de ananas en kokos samen in een steelpan.
    37. Vermeng hier vervolgens de Malibu doorheen.
    38. Breng het geheel aan de kook en als het bijna kookt hier de gelatine en agar-agar aan toe voegen.
    39. Laat het vervolgens 1½ minuut goed door koken.
    40. Giet dit op een klein ovenschaaltje en plaats dit in de koelcel.
    41. Bij het afmaken van de borden draaien we deze glad in de magie-mix.
    42. Als hij iets te dik blijft kunnen we dit altijd nog even verdunnen met suikerwater.
    43. Presentatie: Maak een groot rond bord op met alle componenten en werk vanuit het midden de hoogte in.

Notes

Wijn: Chateau de Cranne - Loupiac

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl