Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Maandmenu Oktober 2020

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

Lasagne

7 stuks handsinaasappelen (indien verkrijgbaar bloedsinaasappelen)
14 stuks verse lasagne vellen
poedersuiker

Crème suisse

125 milliliter melk
125 milliliter room
1 stuks kruidnagel
1 stukje citroenschil van 5 cm
1 stukje sinaasappelschil van 5 cm
2 eetlepels suiker
60 gram eidooier (gepasteuriseerd)
3 eetlepels bloem
300 milliliter room

Bloedsinaasappelsorbetijs

250 gram coulis van bloedsinaasappel
225 gram suiker
225 milliliter water
30 gram eiwit (gepasteuriseerd)

4 Lasagne van (bloed)sinaasappel recept

 1.  
  1. Lasagne. Schil de sinaasappelen dik tot op het vruchtvlees en snijd de parten tussen de vliezen uit. Zet weg tot gebruik.
  2. Snijd de lasagne vellen in 3 stukken van 10 x 4 cm. Zorg dat je 3 stukken per persoon hebt. Frituur deze op 180ºC tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Crème suisse. Doe de melk, 125 ml room, de kruidnagel en de vruchtenschillen in een pan en breng het mengsel al roerend langzaam aan de kook en laat op een laag vuur 10 minuten zachtjes trekken. Verwijder de kruidnagel en de vruchtenschillen.
  4. Roer de suiker, de gepasteuriseerde eidooier en de bloem glad in een kom en voeg dit al roerend beetje bij beetje toe aan het roommengsel.
  5. Laat het geheel op een heel laag vuur zachtjes koken tot de vloeistof aan de achterkant van een houtenlepel blijft hangen. Haal de pan dan meteen van het vuur en laat de crème afkoelen.
  6. Klop 300 ml slagroom stijf en spatel deze door de afgekoelde crème. Doe het mengsel over in een spuitzak en zet tot gebruik weg in de koeling.
  7. Bloedsinaasappelsorbetijs. Doe 225 milliliter water en 225 gram suiker in een pan. Los op een matig vuur de suiker al roerende op. Kook het suikermengsel ongeveer 1 minuut. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Meng 250 gram coulis van bloedsinaasappel met de siroop.
  8. Klop 30 gram eiwit totdat het bijna stijf is en roer hier het bloedsinaasappelmengsel door. Zorg dat alle ingrediënten goed worden vermengd.
  9. Draai de massa in de ijsmachine tot een stevige sorbet.
 2.  
  1. Bouw de lasagne als volgt per persoon op: beleg een lasagne velletje met partjes sinaasappel, spuit er toefjes van de crème suisse op. Dek het af met een tweede lasagne velletje en beleg eveneens met partjes sinaasappel en spuit er toefjes van de crème suisse op. Dek af met het laatste lasagne velletje. Bestrooi de lasagne met poedersuiker.
  2. Spuit naast de lasagne nog een toefje crème suisse en leg hier een bolletje bloedsinaasappelsorbetijs op.

Wijnen

Wijn:Bacalhao Roxo, Moscatel de Setubal

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept