Menu's

Speciaal
Anko Mochi Kuro Goma no aisukurīmu mochi ijs van zwarte sesam

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Nagerechten Maandmenu Oktober 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

IJs van zwarte sesam

60 gram zwart sesamzaad
100 gram suiker
sesamolie
520 gram volle melk
20 gram melkpoeder
30 gram dextrose
30 gram eidooier (gepasteuriseerd)
0.75 gram locust (Johannesbroodpitmeel)
0.75 gram xanthaan (= guar)
1 gram cortina

Anko Mochi

300 gram kleefrijstmeel
600 milliliter halfvolle melk
50 gram suiker
30 gram matchapoeder
50 gram kokosrasp
50 gram kokosbloesemsuiker
50 gram sesampasta
30 gram geroosterde sesamzaadjes
50 gram rodebonenpasta
poedersuiker

Presentatie

1 bakjej shiso purple cress
zwart sesamzaad, geroosterd

Anko Mochi Kuro Goma no aisukurīmu mochi ijs van zwarte sesam recept

    1. IJs van zwarte sesam: Rooster het zwart sesamzaad in de oven op 150⁰C gedurende 10 minuten. Zet iets opzij voor de garnering.
    2. Doe de suiker en het sesamzaad in de kleine kom van de keukenmachine.
    3. Voeg een beetje sesamolie toe.
    4. Draai dit mengsel tot een pasta (dat kan wel 10 minuten duren!).
    5. Voeg af en toe kleine beetjes water toe om de substantie voldoende smeuïg te houden.
    6. Doe de sesampasta en de overige ingrediënten (m.u.v. Cortina) in de Thermomix.
    7. Draai krachtig zodat alle ingrediënten goed mengen.
    8. Zet de Thermomix op 85⁰C en de tijd op 30 minuten.
    9. Zet de snelheid op stand 2.
    10. Druk in het begin de turbo knop een paar keer in om extra goed te mengen.
    11. Zodra de temperatuur 85⁰C heeft bereikt: draai de temperatuur naar 0.
    12. Laat al draaiend afkoelen tot ca 60⁰.
    13. Laat dit mengsel verder afkoelen in de koeling.
    14. Smeer ca 1 g Cortina aan het roerwerk van de ijsmachine.
    15. Giet het afgekoelde mengsel meteen in de draaiende ijsmachine.
    16. Draai er ijs van.
    17. Zet tot gebruik in de vriezer.
    18. Anko Mochi: Meng de kleefrijstmeel, melk, suiker en 1 eetlepel matchapoeder met een garde tot een glad mengsel.
    19. Dek af met vershoudfolie en zet 3 min. op de hoogste stand in de magnetron.
    20. Verwijder voorzichtig het folie en meng het deeg goed door.
    21. Dek opnieuw af met vershoudfolie en zet nog 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
    22. Verwijder opnieuw voorzichtig de folie. Roer het deeg door en laat ca. 30 min. afkoelen.
    23. Verhit een koekenpan zonder olie of boter.
    24. Rooster de geraspte kokos voor 2 minuten.
    25. Doe in een bakje en voeg de kokosbloesemsuiker, sesampasta en sesamzaad toe.
    26. Zet apart.
    27. Rol de rode-bonenpasta in bolletjes ter grootte van een walnoot.
    28. Mochi: Het is kleefrijst dus plakkerig.
    29. Bestrooi het werkblad met een mengsel van kleefrijstmeel en poedersuiker.
    30. Rol het deeg tot een rol en snijd stukken van 3 cm af.
    31. Haal je vingers door een beetje kleefrijstmeel.
    32. Duw de stukjes deeg uit tot een rondje met een doorsnee van ca. 6 cm.
    33. Schep een lepel van de kokosvulling erop.
    34. Doe de bol rode-bonenpasta erin en duw deze plat.
    35. Vouw het deeg erover en knijp stevig dicht.
    36. Verf met een kwastje een beetje water op de mochi.
    37. Bestrooi dan voor het serveren nog een beetje matchapoeder en sesamzaad op de bolletjes.
    38. Presentatie: Presenteer een bolletje ijs op een langwerpig bord.
    39. Strooi af met wat geroosterd zwart sesamzaad.
    40. Presenteer met twee halve mochi aan weerskanten van het bolletje ijs.
    41. Garneer met shiso purple cress.

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl