Menu's

Speciaal
Curry mosseltjes en Thais kip-pindaballetje

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Maandmenu December 2024 Amuse B

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Mosselen

28 stuks mosselen
1 stuks ui
1 teen knoflook
1 stenglel bleekselderij
1 eetlepel witte peperbolletjes
1 takje tijm
550 milliliter cider
1 stuks sjalot
1 stuks Granny smith
1 theelepel currypoeder
50 milliliter kokosmelk
1 stuks tomaat
0.25 bos koriander
1 stuks limoen
peper en zout

kip-pindaballetje

3 theelepel palmsuiker
1 eetlepel vissaus
300 gram kipgehakt
100 gram geroosterde pinda’s (ongezouten)
35 gram broodkruim
1 eetlepel thaise rode currypasta
1 eetlepel limoensap
3 stuks verse djeroek peroet blaadjes (diepvries)
2 eetlepel zoete chilisaus
1 milliliter zoete chilisaus
14 stuks cocktailprikkers
1 stuks bananenblad voor de garnering

Curry mosseltjes en Thais kip-pindaballetje recept

    1. Mosselen: Snipper de ui en de knoflook en fruit in een klontje boter in een grote pan (zie punt 3).
    2. Snijd de bleekselderij in stukjes.
    3. Was de mosselen en doe ze met de bleekselderij, de gekneusde peperkorrels en de tijm bij de gefruite ui en knoflook.
    4. Schenk er de cider bij en breng aan de kook.
    5. Schud 2x op.
    6. Als de schelpen open zijn de mosselen uit het vocht halen.
    7. Het vocht bewaren.
    8. Dek de mosselen af.
    9. Zeef het vocht en laat tot de helft inkoken.
    10. Snipper de sjalot.
    11. Schil de appel en snijd in fijne blokjes (brunoise).
    12. Fruit de helft van de sjalot en de helft van de appelblokjes in een beetje boter.
    13. Voeg hier de curry bij en blus af met het ingekookte mosselvocht en de kokosmelk.
    14. Laat weer tot de helft inkoken en zeef de saus.
    15. Breng op smaak met peper en zout en een beetje limoensap.
    16. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd er kleine blokjes van.
    17. Doe de tomaat en de rest van de appel en sjalot bij de saus.
    18. Snijd de koriander fijn.
    19. Kip-pindaballetje: Meng de geraspte palmsuiker en de vissaus en voeg het kipgehakt, gehakte pinda’s, broodkruim, currypasta, limoensap, chilisaus, 2 eetlepels gehakte koriander en zeer fijngesneden djeroek peroetblaadjes toe.
    20. Meng alles goed en draai er 14 ballen van.
    21. Bak de balletjes in de arachideolie goudbruin en gaar.
    22. Pas op dat je de olie niet te heet maakt want dan verbranden de ballen voordat ze gaar zijn.
    23. Knip 14 vierkantjes uit het bananenblad.
    24. Maak de mosselen verder open en breek er 1 schelpkant af, houd warm in de warmhoudkast.
    25. Leg de schelpen vlak voor uitserveren op een schaal.
    26. Presentatie: Neem langwerpige bordjes en leg aan één kant 4 mosselen in de schelpen decoratief bij elkaar.
    27. Schep de saus over de mosselen.
    28. Garneer met wat fijngesneden koriander.
    29. Leg een stukje bananenblad aan de ander kant van het bordje en leg daar een kipgehaktballetje op, steek er een cocktailprikker in en druppel er wat chilisaus naast.

Notes

Wijn: Loimer - Grüner Veltliner Kamptal

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl