Deel dit recept

Categorie: Soepen Maandmenu November 2020

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

bouillon

15 gram eekhoorntjesbrood (gedroogd)
1 stuks ui
1 stuks bleekselderij
1 stuks wortel
1 teen knoflook
30 milliliter droge sherry
30 milliliter ponzu
50 gram quinoa (Lassie)
1500 milliliter kippenbouillon (van 3 tabletten)
250 gram kastanjechampignons
olijfolie

garnering

7 plakjes pancetta
4 takjes bladpeterselie

Champignonsoep recept

    1. Eekhoorntjesbrood: Week het eekhoorntjesbrood minimaal 15 minuten in 100 ml heet water. 
    2. Bewaar het vocht, laat even staan (zodat eventueel aanwezig zand naar de bodem kan zakken) en giet vervolgens voorzichtig af.
    3. Snijd het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes. Zet terzijde.
    4. Pancetta: Droog de pancetta in de oven tussen twee bakmatjes op 180ºC (10 tot 15 minuten). Laat koud en hard worden en hak heel fijn. Zet terzijde.
    5. Bouillon: Snipper de ui.
    6. Snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
    7. Hak de teen knoflook fijn.
    8. Verhit een lepel olijfolie in een pan en bak hierin de ui zachtjes gedurende een paar minuten. Voeg vervolgens het eekhoorntjesbrood, de bleekselderij en wortel toe en bak nog 10 minuten op laag vuur tot de groenten zacht zijn. Laat de knoflook de laatste minuten nog even meebakken.
    9. Voeg nu 30 ml sherry toe en 30 ml ponzu. Laat het vocht verdampen en voeg vervolgens het weekvocht van het eekhoorntjesbrood en de kippenbouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes trekken (gebruik een warmhoudplaatje) en zeef vervolgens de bouillon.
    10. 20 minuten voor uitserveren: Verhit de soep en voeg de quinoa toe, leg een deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes trekken tot de quinoa beetgaar is (ongeveer 10 minuten).
    11. Peterselie: Pluk de blaadjes van de stelen en hak de peterselie fijn. Zet terzijde.
    12. Kastanjechampignons: Borstel de paddenstoelen schoon. Laat kleine paddenstoelen heel en halveer of snijd de rest in vieren.
    13. Bak de paddenstoelen kort in weinig boter. Breng op smaak met peper en zout.
    14. Voeg de paddenstoelen toe aan de soep en laat nog 1 minuut trekken.
    15. Presentatie: Roer de soep goed door (quinoa zakt naar de bodem) en serveer de soep in soepkopjes.
    16. Garneer met pancetta en bladpeterselie.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept