Menu's

Speciaal
Buikspekbroodje

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Maandmenu December 2024 Amuse C

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Buikspekbroodje

250 gram buikspek
5 stuks cherry tomaatjes
1 takje rozemarijn
1.5 takje tijm
25 gram ketchup
0.5 stuks ui
1 teen knoflook
1 plak bladerdeeg

Buikspekbroodje recept

    1. Doe het buikspek, de cherrytomaatjes, rozemarijn, tijm, ketchup, ui en knoflook samen in een vacuümzak.
    2. Gaar dit 2 uur in een warmwaterbad op 72°C.
    3. Snij de vacuümzak open en giet de inhoud, uitgezonderd het buikspek, in een hoge maatbeker.
    4. Pureer de massa met een staafmixer tot een saus.
    5. Zeef de saus door een fijne zeef en reduceer deze tot een dikke saus.
    6. Snij het buikspek in stukjes van 1 centimeter breed, 5 centimeter lang en 2 centimeter hoog.
    7. Snij plakken van het bladerdeeg van 4 centimeter breed en 8 centimeter lang en maak in de helft van de plakjes inkepingen zodat een raster ontstaat (dit is voor de bovenkant).
    8. Haal de stukjes buikspek door de tomatensaus en leg op de onderste plakjes korstdeeg.
    9. Leg de ingesneden plakjes bladerdeeg over het spek.
    10. Snij de korst langs het buikspek af, zodat je de twee plakken een beetje in elkaar drukt.
    11. Bak de broodjes 10 minuten af op 200°C tot het deeg goudbruin en gaar is.

Notes

Wijnen: Heinrich Zweigelt

             Shelter Winery - Spätburgunder 

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl