Menu's

Speciaal
Chocoladesorbet met rode bessen coulis

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Maandmenu Februari 2022

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Biscuit

300 gram couverture puur
60 gram eierdooier (gepasteuriseerd)
110 gram suiker
180 gram eiwit (gepasteuriseerd)

Chocoladesorbet

600 milliliter water
75 gram suiker
50 gram cacao
225 gram couverture puur
3 blaadjes gelatine

Chocoladekaramel

60 gram suiker
60 gram glucose
2 eetlepels cacao
1 eetlepel water

Garnituur

200 milliliter rode bessencoulis
0.25 bos munt
poedersuiker

Chocoladesorbet met rode bessen coulis recept

    1. Biscuit. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Smelt de couverture op laag vuur in een pannetje.
    3. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker wit.
    4. Klop de eiwitten totdat ze wat volume hebben. Doe de rest van de suiker er langzaam bij en sla de eiwitten stijf.
    5. Spatel de eierdooiers door de couverture en daarna de eiwitten.
    6. Vet 2 springvormen in en klop deze uit met bloem.
    7. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak af in de oven op 160°C voor 15 minuten.
    8. Stort de biscuit en steek daar rondjes van 5 cm doorsnee uit.
    9.  Laat afkoelen en bewaar in een trommel.
    10. Chocoladesorbet. Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
    11. Breng het water met de suiker aan de kook.
    12. Haal van het vuur en voeg de geweekte uitgeknepen gelatine en de cacao toe.
    13. Voeg de couverture toe en los al roerend op.
    14. Laat afkoelen en draai het mengsel tot sorbet in de ijsmachine.
    15. Chocoladekaramel. Verwarm zonder te roeren de suiker, glucose en water op laag vuur tot een karamel.
    16. Haal van het vuur en voeg de cacao toe. Strijk de massa uit op een bakmatje en laat afkoelen.
    17. Presentatie. 
    18. Leg de biscuit midden op het bord met daarop een bol sorbetijs.
    19. Verdeel de rode bessencoulis over het bord.
    20. Breek de  karamel in stukken en leg op de sorbet met een blaadje munt.

Notes

wijn:

Toro Albala - P.X.

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl