Speciaal
2. Salade van artisjok met witte en groene asperge

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht Maand menu Maandmenu Mei 2022

Ingrediënten

Voor 14 Perso(o)n(en)

Salade van artisjokken

2 bos groffe waterkers
14 stuks witte asperges A
200 gram groene aspergetips
7 stuks little gem sla
780 gram artisjokhart (uitlekgewicht blik 480 gram)
400 gram burrata (delicia)
3 eetlepels muntblaadjes, gehakt
3 eetlepels basilicumblaadjes, gehakt
3 eetlepels bladpeterselie, gehakt
peper
olijfolie

basisvinaigrette

150 milliliter olijfolie
35 milliliter chardonnay-azijn
35 milliliter sushi-azijn
peper en zout
2 stuks citroen
100 milliliter suikerwater (1 op 1)
1 theelepel mosterd Dijon

garnering

100 gram rode bietenscheuten

2. Salade van artisjok met witte en groene asperge recept

    1. Salade: Schil de witte asperges, snijd de onderkant eraf en kook ze beetgaar. Laat ze af afkoelen in ijskoud water en snijd in 3 schuine stukken.
    2. Snijd bij de groene asperges de onderkant eraf en kook ze beetgaar. Laat ze afkoelen in ijskoud water en snijd eveneens in 3 schuine stukken.
    3. Snijd de little gems in de lengte doormidden, kruid met peper en zeezout, besprenkel met olijfolie en grill ze in een hete grillpan.
    4. Breek of snijd de burrata in 14 stukjes.
    5. Snijd de artisjokharten in vieren.
    6. Hak de peterselie in grove stukjes.
    7. Vlak voor uitserveren (in verband verkleuren): Hak de munt en basilicum in grove stukjes.
    8. Vinaigrette: Haal met een zesteur de schil van de citroen.
    9. Los 50 gram suiker op in 50 ml water, haal van het vuur, voeg de citroenschilletjes toe en laat 10 minuten trekken. Giet af en laat ze afkoelen.
    10. Maak een dressing met de overige ingrediënten.
    11. Maak op een bord een creatie van een halve little gem, de groene en witte asperges en artisjokharten.
    12. Werk af met de grofgesneden kruiden, de waterkers, burrata, citroenschilletjes en de vinaigrette.
    13. Bestrooi de salade met wat peper en rode bietscheuten. 

Wijnen

Wijnen:

Villa Wolf - Pinot Blanc

Gorgo - Custoza San Michelin

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept