Menu's

Speciaal
Zomers dessert van mango en truffels

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Nagerechten Maandmenu Juli 2022

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Truffels van yoghurt , witte chocolade en gemberko

185 gram boerenyoghurt
300 gram witte chocolade
gemberkoek

Toffee van gekaramelliseerde honing

100 gram honing
300 gram debic kookroom origineel
zout

Tartelette van mango

2 plakken harde wenerdeeg
275 gram mangostukjes
50 gram limoensap
105 gram suiker
75 milliliter slagroom
6 stuks eieren
2 blaadjes gelatine
100 gram witte chocolade
30 gram cacaoboter (= poedervorm)

Zomers dessert van mango en truffels recept

    1. Truffels van yoghurt , witte chocolade en gemberkoekkruim: Verwarm de boerenyoghurt en de witte chocolade samen tot 35°C en giet in siliconenvormpjes.
    2. Laat stevig worden in de koeling.
    3. Maak ondertussen het gemberkoekkruim.
    4. Snijd hiervoor de gemberkoek in stukken en maalfijn in een keukenmachine.
    5. Verspreid in een dunne laag op een plaatje met een siliconenmatje en droog 30 minuten in een oven van 90°C.
    6. Druk de truffels uit de siliconenvormpjes en rol deze door de gemberkoekkruim.
    7. Toffee van gekaramelliseerde honing: Giet de honing in een steelpan en laat op middelhoog vuur karamelliseren. De smaak van de honing wordt nu versterkt.
    8. Voeg de Debic Kookroom Original  toe en laat de gekarameliseerde honing oplossen.
    9. Kook nu samen zachtjes in tot de juiste smaak en dikte.
    10. Voeg op het laatst wat zout toe.
    11. Laat afkoelen en giet in een spuitflesje. 
    12. Verwarm de oven voor op 160°C.
    13. Tartelette van mango: Rol het harde wenerdeeg dun uit tot ongeveer 2 à 3 millimeter.
    14. Druk in de tartelettevormpjes en bak 22 minuten blind af ( blijf kijken!!)
    15. Laat de tartelettes goed terugkoelen.
    16. Smelt ondertussen de witte chocolade en cacaoboter au bain-marie.
    17. Kwast de tartelettes egaal in met de witte chocolade en laat uitharden.
    18. Draai de mango, citroen, suiker, slagroom en eieren tot een egaal mengsel.
    19. Gaar dit in een pan, al roerend met een spatel, tot een dikke crème anglaise en los vervolgens de bladgelatine erin op.
    20. Schenk het mengsel door een zeef en vul de tartelettes af met de vulling.
    21. Laat opstijven in de koelkast.
    22. Presentatie: Doe de tartelette op een rond bord en versier met de truffels en de  toffees

Notes

Wijn:

ROXO Moscatel de Setubal 5 Ans

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl