Menu's

Speciaal
Bietenceviche met dragon

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Amuse Maandmenu September 2023

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Avocadoroom

4 eetlepel olijfolie
2 stuks avocado
3 eetlepel koriandersteeltjes
15 gram korianderblaadjes
10 stuks radijs(gemengd)
3 stuks bosuitjes
15 gram dragonblaadjes
zeezout(fijn)

dressing

1 stuks Scotch bonnet
1 teen knoflook
0.5 theelepel komijnzaad
1 theelepel kristalsuiker(fijn)
2 eetlepel limoensap
6 eetlepel extra vergine olijfolie
0.5 stuks sinaasappel
zout

Garnering

1 bakje cress

Bieten

6 stuks rode biet

Bietenceviche met dragon recept

    1. Bieten: Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C)
    2. Wrijf de bieten in met 1 el van de olijfolie en een beetje zout.
    3. Leg de bieten in een braadslee en dek af met aluminiumfolie.
    4. Rooster ze 1 uur tot ze zacht zijn.
    5. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en zet opzij.
    6. Laat de bieten als ze gaar zijn 5 minuten afkoelen en trek een paar keukenhandschoenen aan om de schil eraf te wrijven.
    7. Snijd ze in plakjes van circa 3 mm dik, liefst met een mandoline.
    8. Dressing: Verhit de witte peperkorrels en ongepelde knoflook in een droge koekenpan op vrij hoog vuur en rooster ze 5-7 minuten tot ze rondom zwartgeblakerd zijn.
    9. Rooster het komijnzaad 30 seconden in dezelfde pan.
    10. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper, snijd hem in kwarten.
    11. Pel de knoflook en snijd de knoflook in kleine stukjes.
    12. Stamp de peperkorrels met de knoflook en een paar mespunten zout, het komijnzaad en de fijne kristalsuiker in een vijzel tot een pasta.
    13. Pers de limoen uit.
    14. Doe het limoensap erdoor, schenk er de olijfolie en het sinaasappelsap bij en meng alles door elkaar heen.
    15. Snijd de radijzen in flinterdunne plakjes.
    16. Avocadoroom: Pureer de avocado met het limoensap, 1½ el water en de rest van de olijfolie in een keukenmachine.
    17. Voeg de koriandersteeltjes en 2-3 grote mespunten zout toe en maal nogmaals tot het een gladde, dikke room is.
    18. Presentatie: Leg de bietenplakjes op een klein rond bordje.
    19. Schenk de dressing over de bieten heen.
    20. Strooi de radijzen, bosuitjes, koriander- en dragonblaadjes, plus de zonnebloempitten erover en schep de avocado-"room" er hier en daar op.
    21. Serveer meteen met de cress.

Notes

Wijn: Riff - Pinot Grigio

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl