Menu's

Speciaal
Misoshiru Misosoep en dashi

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Soepen Maandmenu Oktober 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Misoshiru

14 schijven lotuswortel
14 stuks bamboescheuten (pot)
28 wigjes winterwortel (2 stuks, niet te dik)
60 gram edamameboontjes
100 gram garnalen (diepvries)
14 stuks peulen
1 blok (= 350 gram) Silken tofu
1750 milliliter dashibouillon
105 gram shiromisopasta

Misoshiru Misosoep en dashi recept

    1. De dashi is voor meerdere gerechten (soep, voorgerecht en hoofdgerecht), maak deze eerst!!
    2. Lotuswortel: Vaak is de lotuswortel wat aan de dikke kant, snijd dan in twee schijven, elk van minder dan 1 cm dik. Frituur de lotuswortel en houd warm in de warmhoudkast.
    3. Kook in 1750  milliliter dashi de bamboe, wortelstukjes en edamame (ongeveer 60 gram) elk apart beetgaar. 
    4. Houd warm in de warmhoudkast.
    5. Zeef de dashi door een doek en vul aan met dashi tot 1750 milliliter.
    6. Blancheer de peulen in extreem zout water en koel meteen terug op ijswater.
    7. Trek de draden er af maar laat het peultje heel. 
    8. Knip de verpakking van de tofu voorzichtig open en snijd het blok tofu in 15 kleine blokjes.
    9. Weeg 120 gram miso pasta af in een kom, voeg een beetje heet water toe en klop dit met een garde tot een gladde massa.
    10. Voeg de miso toe aan de dashi bouillon en roer deze goed door.
    11. Verwarm de miso-soep tot juist onder het kookpunt (de soep mag niet koken, want anders verliest de miso de mooie volle smaak).
    12. Opmaak en uitserveren: Rangschik alle vaste componenten in een warm pastabord. Leg de lotuswortel op het blokje tofu.
    13. Roer de hete miso-soep goed door en giet in de opgemaakte borden.
      Serveer direct.

Similar Recipes

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl