Menu's

Speciaal
5. Roquefort praline met rode ui

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Maandmenu November 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Praline

200 gram rode ui
20 gram fijne suiker
30 gram frambozenazijn
1 doosje diepvries frambozen (gebruik ongeveer 10 frambozen)
3 blaadjes gelatine
200 milliter slagroom
125 gram roquefort
50 milliter melk
peper en zout
14 stuks pecan noten

5. Roquefort praline met rode ui recept

    1. Uienconfijt:Snijd de rode ui in fijne blokjes.
    2. Bak ze in een beetje olijfolie glazig gedurende 10 minuten.
    3. Voeg de fijne suiker toe en blus met de frambozenazijn.
    4. Draai het vuur lager en laat onafgedekt pruttelen, reken op ongeveer 15 minuten.
    5. Plet met een vork een tiental frambozen en meng door de gare ui.
    6. Vul de zwarte siliconenvorm voor 2/3 met dit mengsel en laat afkoelen.
    7. Plaats dit vervolgens in de blast chiller tot het bevroren is.
    8. Roquefort mousse: Week de gelatine in koud water.
    9. Verwarm in een pan al roerend de roquefort met de melk op een zacht vuur.
    10. Voeg van het vuur af één voor één de gelatine blaadjes toe, als de kaas gesmolten is.
    11. Laat iets afkoelen.
    12. Klop de slagroom tot yoghurt dikte.
    13. Meng  de opgeklopte room voorzichtig door het kaasmengsel.
    14. Vul een siliconenvormpje voor de helft met de kaasmousse en plaats 10 minuten in de blast chiller.
    15. Haal de bevroren uienconfijt uit het vormpje.
    16. Stop in elk vormpje bij de kaasmousse.
    17. Vul de vorm aan met de roquefort mousse.
    18. Klop met de siliconenvorm voorzichtig op het werkblad.
    19. Plaats in de blast chiller.
    20. Haal 30 minuten voor uitserveren de bevroren pralines uit hun vorm en laat ontdooien tot gebruik.
    21. Garneer met een pecannoot.

Notes

Wijn: Churchill's Ruby Reserve Port

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl