Menu's

Speciaal
6. Pavlova met gemengd fruit en verjus ijs

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Maandmenu November 2024

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Verjus ijs

370 ml melk
24 gram melkpoeder
92 gram glucosestroop
6 gram cortina
45 gram eierdooier
8 gram invertsuiker
161 gram kristalsuiker
185 ml verjus
245 ml water

Pavlova

105 gram eiwit (gepasteuriseerd)
150 gram kristalsuiker
0.5 eetlepel maïzena
0.5 eetlepel witte balsamicoazijn
steranijs (gemalen)

Yoghurt

250 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel poedersuiker
steranijs (gemalen)

Aardbeiengel

250 milliliter aardbeiencoulis
2.5 gram agar-agar

Chocoladeschotsen

200 gram pure chocolade
fijn zeezout

Fruit

7 stuks passievruchten
1 stuks ananas
1 bakje Aclla cress (Melissa cress)

6. Pavlova met gemengd fruit en verjus ijs recept

    1. Verjus-ijs: Breng de melk met de melkpoeder, de glucosestroop en de cortina aan de kook.
    2. Meng de eierdooiers met de invertsuiker en de kristalsuiker in een kommetje.
    3. Schenk wat van het hete melkmengsel bij het eierdooiermengsel en roer goed.
    4. Roer dit weer door het hete melkmengsel.
    5. Laat een paar minuten garen totdat het mengsel begint te binden.
    6. Schenk het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
    7. Meng de verjus en het water door het ijs-melkmengsel.
    8. Doe het mengsel in twee bakjes van de Ninja machine en sluit af met de bijpassende deksels.
    9. Laat het mengsel nu opstijven in de snelvriezer.
    10. Haal de bakjes 5 minuten voor uitserveren uit de vriezer.
    11. Haal de deksels eraf en zet de bakjes na elkaar in de Ninja.
    12. Zorg door ze naar rechts te draaien gaan omhoog en verzegelen
    13. Zet dan het programma roomijs aan en wacht tot het programma helemaal afgelopen is (4 blokjes) en de machine geen geluid meer maakt.
    14. Druk dan op de grijze knop links om de vergrendeling eraf te halen en vervolgens de vergrendeling op het bakje.
    15. Als het ijs nog niet soepel is, maak de bovenkant van het ijs dan recht en zet het weer onder de machine en druk op de knop Re spin en draai dit programma
    16. Pavlova's: Verwarm de oven voor op 120°C.
    17. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    18. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken.
    19. Voeg de kristalsuiker toe, klop totdat het goed gemengd is.
    20. Spatel tenslotte de maïzena en de balsamicoazijn door het eiwitmengsel.
    21. Schep het mengsel in een spuitzak. 
    22. Spuit er op de bakplaat mooie ronde bollen van 4 à 5 cm doorsnede.
    23. Maak er met de bolle kant van een lepel een kuiltje in.
    24. Bestrooi met gemalen steranijs naar smaak.
    25. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ca 60 minuten drogen.
    26. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    27. Yoghurt: Spatel alle ingrediënten voor de yoghurt door elkaar.
    28. Schep in een spuitzak.
    29. Bewaar in de koelkast.
    30. Aardbeiengel: Breng de coulis met de agar-agar aan de kook.
    31. Haal de pan van het vuur en schenk het vocht door een zeef.
    32. Laat afkoelen.
    33. Roer door met een garde.
    34. Schep in een spuitzak.
    35. Chocoladeschotsen: Breek de chocolade in stukjes.
    36. Smelt deze au-bain marie.
    37. Schenk de gesmolten chocolade op een met bakpapier bekleed plateau.
    38. Strijk met behulp van een paletmes uit tot een dun laagje.
    39. Bestrooi met zeezout naar smaak.
    40. Laat in de koelkast uitharden.
    41. Presentatie: Maak de ananas schoon en snijd in kleine stukjes.
    42. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit.
    43. Leg op elk bord een pavlova.
    44. Spuit kleine toefjes van de aardbeiengel rond de pavlova.
    45. Verdeel het passievruchtenvlees en de ananas over de borden.
    46. Garneer met de chocolade schotsen en Melissa cress.
    47. Schep op elke pavlova een mooie quenelle verjus-ijs.

Notes

Wijn: Churchill's Ruby Reserve Port

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl