Menu's

Speciaal
Créme Brulee van steranijs en shake van rum en dragon

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten Feestmenu Eric

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

crème brûlée van steranijs

250 milliliter melk
700 milliliter room
260 gram eidooier gepasteuriseerd
160 gram suiker
5 stuks steranijs
1 stuks sinaasappel (alleen de schil)

Rumijs

200 milliliter melk
300 mililiter room
180 gram eidooier gepasteuriseerd
150 gram suiker
60 milliliter bruine rum

Dragonsiroop

150 gram suiker
150 milliliter water
0.5 bos dragon

Krokantje

3 plakken bladerdeeg
100 gram suiker

dragonsabayon

3 stuks eidooier (vers)
50 milliliter dragonsiroop (zie boven)

presentatie

rietsuiker

Créme Brulee van steranijs en shake van rum en dragon recept

    1. Crême brulée: Breng de room met de melk aan de kook.
    2. Schil de sinaasappel met een dunschiller.
    3. Voeg de steranijs en de sinaasappelschil toe en laat 10 minuten trekken en giet het mengsel daarna door een zeef.
    4. Klop de eidooiers met de suiker los en roer de warme room geleidelijk door het dooiermengsel.
    5. Zet de bakjes met crême brulée op een bakplaat met een klein laagje water zodat ze iets onderstaan en laat ongeveer 35 minuten garen in de oven op 125ºC.
    6. Het mengsel moet aan de buitenkant iets stevig zijn en in het midden nog zacht.
    7. Zet weg in de koeling tot gebruik.
    8. Rumijs: Roer het eigeel glad met suiker.
    9. Giet de melk erbij enmeng alles goed.
    10. Klop de room half op tot dik vloeibaar en voeg deze toe.
    11. Draai ijs in de ijsmachine. 
    12. Zodra het ijs hard is de rum toevoegen
    13. Dragonsiroop: Breng de suiker en het water aan de kook.
    14. Pluk de bladeren van de dragon. 
    15. Blender het suikerwater met de dragon tot een siroop.
    16. Passeer door een  grove zeef en laat afkoelen.
    17. Vlak voor uitserveren: Sabayon: Klop het eigeel samen met de dragonsiroop en witte wijn au-bain marie tot een luchtige gebonden saus.
    18. Krokantje: Bestrooi het bladerdeeg royaal met suiker.
    19. Rol de plak op en snijd deze in stukken van 1,5 cm.
    20. Rol deze plakjes door een dikke laag suiker en rol ze met een deegroller zo dun mogelijk uit.
    21. Klop de meeste suiker er voorzichtig af.
    22. Bak de krokantjes af in een oven van 200ºC voor ongeveer 8 minuten.
    23. Presentatie: Bestrooi de crême brulée met een dun laagje rietsuiker.
    24. Brand de suiker mooi gelijkmatig.
    25. Blender het rumijs met behulp van een beetje melk.
    26. Doe de milkshake in een glaasje en doe er wat sabayon op.
    27. Zet de crême brulée op een bord samen met de milkshake.
    28. Leg er een krokantje bij.
     
     

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl