Speciaal
Polenta bites met tomatensaus

Deel dit recept

Categorie: Amuse Maandmenu Juli 2021

Ingrediënten

Voor 14 Partij(en)

Tomatensaus

3 teen knoflook
stuk gedroogde chilipeper
2 blikken gepelde tomaten
zout

Polenta Bites

500 ml kippenbouillon
170 gr polenta
100 gram Parmezaanse kaas
3 takjes tijm
zout en peper

Presentatie

0.2 bos basilicumblaadjes
14 plakken parmaham

Polenta bites met tomatensaus recept

    1. Polenta: Kook de polenta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    2. Roer regelmatig.
    3. Rasp de kaas en ris de tijmblaadjes van de takken.
    4. Breng de polenta royaal op smaak met zout, peper, de tijmblaadjes en de Parmezaanse kaas.
    5. Schenk de polenta in een ingevette platte schaal en laat opstijven in de koelkast.
    6. Tomatensaus: Pel en snij de knoflook fijn.
    7. Fruit de knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie.
    8. Voeg de gedroogde chilipeper (naar smaak) en de tomaten met sap toe.
    9. Breng op smaak met zout. Laat 20-30 minuten zachtjes koken.
    10. Bakken: Snij de polenta in dunne reepjes.
    11. Verwarm de frituurpan tot 180 graden en frituur de polenta mooi goudgeel en krokant.
    12. Serveer ze met de saus, blaadjes basilicum en een plakje parmaham in een glaasje.


Wijnen

Barinas - Wit / Chispas macabeo chardonnay

Il Grigio - Spumante brut

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept

Back to top