Menu's

Speciaal
Balletjes van snoekbaars in spicy bouillon

Deel dit recept

Categorie: Soepen Maandmenu Juli 2021

Ingrediënten

Voor 14 Batch(es)

Bouillon

7.5 dl kippenbouillon
7.5 dl visbouillon
3 cm gember
1 stuks rode Spaanse peper
2 stengels citroengras

Snoekbaarsballetjes

600 gr snoekbaars
20 ml witte sojasaus (Hon Murasaki)
80 gr prei
2 teen knoflook
0.2 bos koriander
30 ml sherry
zout, peper
bloem

Balletjes van snoekbaars in spicy bouillon recept

    1. Bouillon: Doe de beide bouillons in een pan.
    2. Schil en rasp de gember.
    3. Kneus het citroengras.
    4. Snijd de Spaanse peper doormidden en haal de zaadjes eruit.
    5. Meng de bouillon met citroengras, gember en Spaanse peper en laat dit een half uur trekken op een zacht vuur. Verwijder voor uitserveren het citroengras en Spaanse peper.
    6. Snoekbaarsballetjes: Draai de snoekbaars in de keukenmachine fijn en wrijf door een fijne zeef tot een farce.
    7. Koel in een bekken die je op ijs plaatst.
    8. Pel de knoflooktenen en pers ze fijn.
    9. Pluk de blaadjes van de koriander, snijd ze heel fijn en gebruik 1 eetlepel hiervan.
    10. Gebruik alleen het wit van de prei en snijd heel fijn.
    11. Breng de snoekbaarsfarce op smaak met de witte soja, prei, knoflook, koriander, sherry, zout en peper.
    12. Vorm nu van de visfarce balletjes en rol deze door de bloem en frituur op 160°C goudgeel.
    13. Presentatie: Serveer de visballetjes in de spicy bouillon in een diep bol bord.

Notes

Enate 234 chardonnay

Marc Morey - Bourgogne blanc

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl