Menu's

Speciaal
Gegrilde griet met witlof en grijze garnalen

Deel dit recept

Categorie: Voorgerecht

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

Gegrilde griet met witlof en grijze garnalen

14 stuks grietfilet (80gr)
1 stuks banaansjalot
250 gram garnalendop
100 gram boter
200 mililiter witte wijn
600 mililiter water
200 mililiter room
7 stronken witlof
250 gram Hollandse garnalen
boter
peper en zout

Gegrilde griet met witlof en grijze garnalen recept

    1. Botersaus: Snipper een sjalot.
    2. Smelt een klontje boter in een pannetje op het vuur en stoof er de gesnipperde sjalot mee aan.
    3. Kruid dit met peper en zout.
    4. Voeg de garnalendop er aan toe en bevochtig dit alles met de witte wijn en het water.
    5. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten trekken.
    6. Passeer de jus vervolgens door een zeef en zet opnieuw op het vuur.
    7. Laat het mengsel voor de helft inkoken en voeg dan de room er aan toe.
    8. Witlof: Snijd de stronken witlof in repen.
    9. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de witlof aan.
    10. Kruid met zout en peper.
    11. Griet: Haal de grietfilets door de bloem en de olijfolie.
    12. Gril de filets in een grillpan.
    13. Presentatie: Schep wat van de gestoofde witlof in een bol bord.
    14. Bestrooi dit met Hollandse garnalen.
    15. Leg hier de griet bovenop.
    16. Lepel de botersaus hier overheen.

Notes

wijnen:

 

Enate - 234 chardonnay

Defaix - Chablis

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl