Menu's

Speciaal
Amuse van kalfslende met Serranoham salie en pecorino

Deel dit recept

Categorie: Maand menu Amuse Februari 2025

Ingrediënten

Voor 14 Person(s)

kalfslende

600 gram kalfslende
6 plakken seranoham
100 gram pecorino (aan een stuk)
150 gram rucola
2 dl olijfolie
5 takjes peterselie

Amuse van kalfslende met Serranoham salie en pecorino recept

    1. Kalfslende: Snijd 3 a 4 grote plakken van het stuk kalfslende zodat je zo groot mogelijke plakken krijgt. Dek een plak af met keukenfolie en sla hem plat met de zijkant van het hakmes. Je kunt ook een deegroller gebruiken. Maak 4 mooie platte plakken van ongeveer 25x 8 cm
    2. Bedel ieder plak kalfslende met 2 plakken Serranoham.
    3. Blancheer de salieblaadjes even in kokend water en dep ze droog en leg ze dan in de lengte op de Serranoham. 5 salieblaadjes per plak kalfslende.
    4. Leg op de salie, ook in de lengte enkele plakjes pecorino.
    5. Rol de plak kalfslende strak op met behulp van huishoudfolie en knoop de uiteinden dicht.
    6. Maak 3 a 4 rollen.
    7. Plaats de rollen 15 minuten in het elektrische stoomapparaat.
    8. Meng de olijfolie met de fijngesneden peterselie en pureer in de keukenmachine.
    9. Presentatie: Was de rucola en maak droog in de slacentrifuge. Meng met wat dressing vlak voor uitserveren.
    10. Smaak af met peper en zout
    11. Leg wat rucola op een bordje.
    12. Snijd de rollen in plakjes en leg drie plakjes op ieder bord.
    13. Bedruppel met wat peterselieolie
    14.  

Be the first to post a review

Deel dit recept

Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl