Menu's

Speciaal
Langoustines met gerookte tomatenrisotto
  • Categorie Tussengerechten
  • Ingrediënten: 1 kilo trostomaatjes, olijfolie, rookmot, 14 stuks rauwe langoustines met kop en staart, 1 stuks winterwortel, 1 stengel bleekselderij, 1 stuks prei, 5 gram tomatenpuree, 1 teen knoflook, 1 stuks citroen, 1 stuks sjalot, 2 tenen knoflook, olijfolie, 350 gram arboriorijst (risottorijst), 750 milliliter schaaldierenfond (30 gram concentraat op 1 liter water), 0.33 bos basilicum, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, 25 gram boter
Lasagne van (bloed)sinaasappel
  • Categorie Nagerechten
  • Ingrediënten: 7 stuks handsinaasappelen (indien verkrijgbaar bloedsinaasappelen), 14 stuks verse lasagne vellen, poedersuiker, 125 milliliter melk, 125 milliliter room, 1 stuks kruidnagel, 1 stukje citroenschil van 5 cm, 1 stukje sinaasappelschil van 5 cm, 2 eetlepels suiker, 60 gram eidooier (gepasteuriseerd), 3 eetlepels bloem, 300 milliliter room, 250 gram coulis van bloedsinaasappel, 225 gram suiker, 225 milliliter water, 30 gram eiwit (gepasteuriseerd)
Speciaal
Lasagne van mango en mandarijn, beignets met chocolade en earl-grey ijs
  • Categorie Nagerechten
  • Ingrediënten: 2 stuks steranijs, 1 stuks vanillestokje, 2 stuks kaneelstokje, 1 stuks citroen, 1 stuks sinaasappel, 300 milliliter melk, 150 gram boter, 150 gram bloem, 4 stuks eieren, 150 gram couverture, 150 gram witte basterdsuiker, 300 milliliter melk, 30 gram Earl-Greythee, 220 gram suiker, 180 gram eidooier (gepasteuriseerd), 400 milliliter room, 1 gram cortina, 60 gram suikerstroop (1:1), 500 gram mangopuree, 10 gram agar-agar, 12 stuks mandarijnen, 2 stuks mango (eetrijp), 110 gram mangopuree, 6 gram suikerstroop (1:1)
Speciaal
Liberico secreto, rode uiencompote en gefrituurde polenta
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Ingrediënten: 3 st verse chorizo (circa 200 gram), 375 gram Iberico afsnijdsels (zie: iberico secreto), 375 gram kikkererwten (uitlekgewicht), 3 stuks sjalot, 1 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 tak rozemarijn, 1 teen knoflook, 2 liter water, zeezout en peper, arrow root, 1000 gram rode uien, 4 eetlepels suiker, 200 milliliter rode port, zout en peper, 3 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel sherry-azijn, 1 mespunt Dijon mosterd, peper, 500 milliliter water, 120 gram polenta maismeel, 0.5 theelepel zout, 70 gram Parmezaanse kaas (geraspt), 50 gram boter, 1 teen knoflook, bloem, eiwit (gepasteuriseerd), pankomeel, 1.4 kilogram Iberico secreto, debic, zout en peper, 300 gram kinnebakspek, 1 bakje radijsscheutjes
Speciaal
Limoncellow-tiramisu
  • Categorie Maand menu
  • Ingrediënten: 165 gram boter (kamertemperatuur), 150 gram witte basterdsuiker, 1 theelepel vanille-extract, snufje zout, 30 gram gepasteuriseerd heel ei, 175 gram bloem, 70 gram suiker, 5.5 eetlepel water, 2 stuks citroen, 250 gram suiker, 80 gram boter, 2 theelepels maïzena, 2 stuks ei, 50 gram amandelschaafsel, 200 gram Amsterdamse koggetjes, 180 gram gepasteuriseerd eigeel, 4 stuks citroen, 100 gram witte basterdsuiker, 500 gram mascarpone, 300 gram volle kwark, 100 milliliter limoncello, 200 gram zelfgemaakte lemoncurd (zie punt 9)
Speciaal
Loempia van roquefort met peer en wafel van rode biet
  • Categorie Voorgerecht
  • Keuken type French
  • Ingrediënten: 14 stuks loempiavellen (groot), 500 gram roquefort, 65 gram gepasteuriseerd eiwit, 7 stuks handperen (Conference), 2 stuks peren (Doyenné du Comice ), 300 gram volle melk, 280 gram slagroom, 150 gram suiker, 90 gram rode bietensap, 20 gram zonnebloemolie, 2 gram zout, 7.5 gram poedersuiker, 75 gram bloem, 1 stuks kniepertjesijzer
Speciaal
Maïsmousse met visburger
  • Categorie Amuse
  • Keuken type French
  • Ingrediënten: 500 gram maïs (blik), 4 stuks sjalotjes, 500 ml groentenbouillon van 2 blokken (Knorr), 2 heelepels agar-agar, 0.5 theelepel piment (gemalen), 300 gram kabeljauwfilet, 300 gram zalmfilet, 1 stuks ei, 1 stuks citroen, 3 stuks lenteuitjes, 1 theelepel paprikapoeder, 75 gram paneermeel, zonnebloemolie
Speciaal
millefeuille van filodeeg, passievruchtenmoussse, basilicumsorbet
  • Categorie Nagerechten
  • Ingrediënten: 100 gram boter, 1 verpakking filodeeg (11 x 16 cm), poedersuiker, beurre noisette, 450 milliliter melk, 150 gram passievruchtencoulis (Boiron), 150 gram eigeel (gepasteuriseerd), 150 gram suiker, 45 gram maizena, 45 gram poedersuiker, 6 blaadjes gelatine, 1.5 stuks vanillestokje, 150 milliliter room, poedersuiker, 150 milliliter room, 1 stuks Espumafles, 2 patronen, 500 gram aardbeien, 0.5 bos munt, suiker, Cointreau, boter, 7 stuks limoen, 300 milliliter water, 250 gram suiker, 0.5 bos basilicum, 2 stuks Granny Smith
Speciaal
Mini pitabroodje met gegrilde mini courgette met warme yoghurt en saffraanboter
  • Categorie Maand menu
  • Ingrediënten: 240 mililiter Lauw water, 2 theelepels Instant gist, 2 theelepels Fijne kristalsuiker, 300 gram Bloem, 50 gram Volkorenmeel, 1 theelepel Zout, 1 eetlepel olijfolie, 30 gram roomboter, 20 draadjes saffraan, 21 stuks mini courgette , 1 eetlepels maizena, 300 gram Griekse Yoghurt, 2 tenen knoflook, 1 theelepel gedroogde munt, 1 theelepel korianderpoeder, 2 eetlepels muntblaadjes, olijfolie, zout
Speciaal
Misoshiru (Misosoep) en dashi
  • Categorie Maand menu
  • Ingrediënten: 14 schijven lotuswortel, 14 stuks bamboescheuten (pot) , 28 wigjes winterwortel (2 stuks, niet te dik) , 60 gram edamameboontjes, 100 gram garnalen (diepvries), 14 stuks peulen, 1 blok (= 350 gram) Silken tofu, 1750 milliliter dashibouillon, 105 gram shiromisopasta
Image

Het koken van onze gerechten doen we in onze professioneel ingerichte keuken, die voorzien is van de meest moderne apparatuur.
Tevens hebben wij de beschikking over een plezierig ingerichte ruimte om onze menu’s uit te serveren en gezamenlijk te nuttigen.

of mail ons: info@kookclublcc.nl